Kuchenne rewolucje Magdy Gessler – TVN

Oglądam właśnie kolejny odcinek programu “Kuchenne rewolucje” prowadzony przez Panią Magdę Gessler i muszę przyznać, że robi wrażenie. Program oczywiście, jak większość dobrze realizowanych produkcji (Milionerzy, Niania, Miodowe Lata, Taniec z Gwiazdami) nie jest polskim pomysłem ale tzw. programem realizowanym na licencji. Oryginał to brytyjski “Kitchen Nightmares”, którego gospodarzem jest podobno mocno kontrowersyjny Gordon Ramsay. Widziałem oryginał, widziałem też bodajże jakąś amerykańską wersję ale zupełnie mnie to nie wciągnęło. Nasza polska tvnowska edycja jest dla mnie zrozumiała i faktycznie interesująca.
Zanim obejrzałem pierwszy odcinek “Kuchennych rewolucji” miałem okazję kilka razy widzieć Panią Gessler w TV i raczej nie zrobiła na mnie dobrego wrażenia. Ten program zupełnie zmienił moje zdanie o niej i uświadomił mi jak wiele pracy wymaga wydawałoby się prosta praca w kuchni. Naprawdę jestem pełen podziwu i szacunku dla sposobu w jaki prowadząca organizuje życie restauracji, które właściwie nie powinny mieć racji bytu. Fajny program, świetne prowadzenie, można się czegoś nauczyć i dowiedzieć. Fajny, naprawdę fajny program. Można by powiedzieć, że to wszystko wyreżyserowane, sztuczne, nieprawdziwe. Ok. Ale mi się podoba. Polecam.

Tagi , .Dodaj do zakładek Link.
Loading Facebook Comments ...

4 odpowiedzi na „Kuchenne rewolucje Magdy Gessler – TVN

  1. Jarko3317 mówi:

    Magdo Gessler nie mam pojęcia i kompletnie nie obchodzi mnie to co o pani sądzą inni forumowicze, mam pani tylko jedno do zakomunikowania – Inspiruje mnie Pani do tego stopnia że jestem w stanie napisac – gdybym miał należec do jakiegos kościoła to chciałbym żeby pani była w nim arcybiskupem:) chylę czoła i czekam na następne odcinki które nie tylko uczą gotowania i szefowania ale także bycia sobą:)
    Pozdrawiam.

  2. nessip mówi:

    Co prawda odpowiedź nie bardzo jakby do mojego posta ale myślę, że dla Pani Gessler jakże miła.
    Pozdrawiam

  3. ML Oc mówi:

    Szanowna Pani Magdo Gessler,
    Obejrzałem właśnie (8.05.2010) program w TVN. Wydaje mi się , że restaurator który jest właścicielem 20 restauracji powinien wiedzieć do czego służy widelec i nóż. Otóż zaniemówiłem patrząc na panią jak Pani mówiąc wywijała widelcem i nożem. Byłem w wielkim stresie , że wymachują tymi sztućcami zrobi sobie Pani krzywdę. Dziwi mnie również, że w TVN nie ma kogoś kto by pani powiedział jak powinien zachowywać sie człowiek przy stole. Chyba , że Pani główną specjalnością jest ganianie prusaków w kuchni. Dlatego też, śmiesznie wyglądało gdy Pani zwracała uwagę personelowi restauracji , że zachowują się niewłaściwie.
    Z poważaniem
    Marek Lewandowski

  4. aikon mówi:

    Witam.
    Stało się! W odcinku dot. restauracji ” Franc Josef” przestała Pani być specjalistka od “kuchni”. Weszła Pani na teren Moniki Olejnik czy Pani redaktor Ziętkiewicz, a całość nadawała się do programu “Interwencja”. Pokazanie w programie fatalnych stosunków pracownicy – pracodawca oraz niszczący wpływ na firmę był dla mnie meritum tego odcinka. Pracodawca udaje że się interesuje i udaje że płaci, pracownicy udają że im zależy i że pracują w efekcie knajpa udaje restaurację.
    Jak widać samo posiadanie firmy to za mało jeżeli właściciel nie wiele wymaga od siebie.
    Gratulacje ! Doskonały odcinek.
    Pozdrawiam AIKON.